Skip to main content

Wij bieden een gezellig sportklimaat voor jong en oud!

Hou jij van zwemmen en ben je niet uit het water weg te slaan? Dan is zwemvereniging Scholtenhagen dé plek voor jou! ZV Scholtenhagen is een vereniging die de ‘breedte sport’ hoog in het vaandel heeft staan. Dat betekent dat we iedereen een gelijke kans willen bieden hun sport te beoefenen. Teamgeest, samenspelen, een veilige en prettige sfeer maken de vereniging een fijne omgeving om elkaar op sportieve wijze te treffen. 

Kinderen kunnen direct na hun zwemdiploma door naar het basiszwemmen wat hen voorbereidt op het wedstrijdzwemmen of waterpolo. Beide sporten hebben hun bijzondere aantrekkingskracht, maar staan in alle gevallen garant voor een sportieve en gezonde manier van sporten. De begeleiding is in handen van enthousiaste en goed opgeleide trainers met kennis van zaken.

Voor de wedstrijdzwemmers zullen de trainers je verschillende zwemslagen (verder) aanleren en train je voor het verbeteren van je techniek, conditie en snelheid. In wedstrijdverband is het belangrijk dat je steeds je persoonlijke record(s) verbetert.

Kies je voor waterpolo dan wordt, in teamverband, je balvaardigheid, tactieken en je uithoudingsvermogen op de proef gesteld. Hoewel waterpolo in de volksmond soms een harde sport wordt genoemd, valt dat in de praktijk enorm mee. Het is een contactsport waarbij de spelers elkaar fysiek wel raken. Bij de trainingen wordt gericht begeleiding gegeven aan diverse leeftijdsgroepen zodat elk kind of volwassene zich individueel kan ontwikkelen.

Ook voor de recreatieve zwemmer is er ruimte bij het trimzwemmen, waar je op je eigen tempo je baantjes kun t zwemmen. Fit blijven is het gezondheidsideaal voor veel Nederlanders. Wil je dus blijven bewegen dan is dit een goede optie!

De zwemsport is blessure-arm, oftewel het is een gezonde sport die goed is voor je spierenopbouw en conditie. Het belast je lichaam evenredig omdat je in het water lichter bent en het vergt minder inspanningen dan buiten het water.

 

Kinderen 0 t/m 4 NVT
Kinderen 4 t/m 12 Basiszwemmen waar we je zwemslagen verbeteren, duiken en springen. Ook maak je kennis met waterpolo. Basiszwemmen is vooral leuk!
Jongeren 12 t/m 18 Waterpolo in teamverband en wedstrijdverband of wedstrijdzwemmen voor de competitieve zwemmer.
Volwassenen 18+ Waterpolo in teamverband en wedstrijdverband of wedstrijdzwemmen voor de competitieve zwemmer.
Volwassenen 65+ Trimzwemmen voor de recreatieve zwemmer waarbij je op eigen tempo baantjes kunt zwemmen.
Specifieke doelgroepen NVT
ZV Scholtenhagen website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant