Skip to main content

v.v. Haaksbergen, niet ik niet jij maar wij.

Dat is waar de oudste voetbalclub van Haaksbergen voor staat!
Prachtig gelegen op het park Groot Scholtenhagen bestaat v.v. Haaksbergen inmiddels al meer dan 118 jaar.

v.v. Haaksbergen is een vereniging alwaar plezier en prestatie hand in hand gaan en alwaar jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de Mooscross en Oliebollentoernooi het sociale karakter van de club goed weergeven.

Dat v.v. Haaksbergen een club voor iedereen wenst te zijn, werd in 1993 bekrachtigd met de oprichting van een G-voetbalteam. Anno 2021 trainen de G-spelers nog wekelijks op woensdagavond en wordt er deelgenomen aan diverse toernooien. Zelf organiseert de vereniging jaarlijks een zaalvoetbal en een veldvoetbal toernooi.

Aan innovatie heeft het bij v.v. Haaksbergen nooit ontbroken. Zo was het de eerste club in Haaksbergen met een tribune en de eerste met een eigen clubgebouw. Ook was het de eerste club die op het hoogste amateurniveau uitkwam. In 2007 was v.v. Haaksbergen de eerste vereniging in de regio Oost-Nederland die voetbal voor de allerkleinsten ging organiseren. Het “kaboutervoetbal” is inmiddels niet meer weg te denken binnen de club en om de week op zaterdagmorgen maken de allerkleinsten (3 t/m 6 jaar) op een leuke en ongedwongen manier kennis met de beginselen van het voetbalspel waarbij een vaste groep begeleiders aanwezig is.

Daarnaast biedt v.v. Haaksbergen ook trimvoetbal aan op de zondagmorgen. Al jarenlang spelen deze trimmers op zondagmorgen wekelijks onderling gewoon een partijtje voetbal welke vanzelfsprekend afgesloten wordt in de gezelligste voetbalkantine in Haaksbergen.

De jeugdafdeling van v.v. Haaksbergen heeft de laatste jaren een gestage groei doorgemaakt waardoor momenteel van doorlopende jeugdteams (JO8, JO9, JO11, JO13, JO15, JO17 en JO19) sprake is met aansluiting naar de senioren. Het relatief kleine karakter van de vereniging zorgt dat spelers en ouders zich snel thuis voelen. Een vereniging alwaar het niet alleen draait om presteren maar het “samen” gevoel nog sterk aanwezig is en alwaar eenieder er toe doet.

De doorlopende jeugdteams geeft aanleiding om positief te kijken naar de toekomst. Vanuit de jeugd zijn de laatste jaren al enkele spelers tot het 1ste team toegetreden en met hetgeen er de komende jaren aankomt zit het ook wel snor.

Recent is een volledig nieuwe technische commissie gevormd en achter de schermen wordt volop gewerkt aan het komende seizoen waarbij de oudste club van Haaksbergen vooral inzet op spelers uit het dorp zelf.

Want zeg nou eerlijk: “Wat is nu mooier dan samen met dorpsgenoten op zondagmiddag te voetballen in een eerste elftal bij een club waar de faciliteiten en randvoorwaarden ook prima voor elkaar zijn en dat alles op het mooiste hoofdveld van Oost-Nederland”.

Wat de v,v, Haaksbergen je biedt, vind je bij een ander niet!

v.v. Haaksbergen website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant