Skip to main content

Tonego’65 richt het vizier op het nieuwe seizoen

40 jaar historie: Sporthal De Els
Dit jaar viert de thuisbasis van Tonego ’65 een jubileum. Sporthal De Els aan de Trompstraat bestaat 40 jaar. Diverse sportverenigingen en scholen maken gebruik van de hal met de authentieke houten vloer. Door de jaren heeft deze vloer bijdragen aan veel successen: de hoogtijdagen van eredivisiebasketbal met de heren van Hatrans en dames van Tonego.

Sinds enkele jaren neemt Tonego het beheer op zich. Een team van vrijwilligers beheert de kantine, houdt de sporthal schoon en verricht kleine herstelwerkzaamheden.

Jeugdclinics
Op de eerste maandagen van de schoolvakanties houdt Tonego clinics om de Haaksbergse jeugd kennis te laten maken met de sport die uit 1891 stamt. Net als alle andere verenigingen ondervindt Tonego de gevolgen van Covid-19 waardoor een aantal edities geen doorgang vond. Binnen de regels vonden er afgelopen jaar toch nog enkele clinics plaats. De meest recente was in de buitenlucht op het veld naast sporthal De Els.

De opzet van het spel is in de basis duidelijk en simpel; je moet sterk in je schoenen staan om bij een basket de bal niet door het net te willen gooien! Houd de Tonego65 pagina van Facebook in de gaten als je een keer kennis wilt maken.

Tonego’65 richt het vizier op het nieuwe seizoen
Deze eerste van Sportkrant Haaksbergen kan niet opgesierd worden met sportief nieuws over teams die competitie spelen. Zes staan er dit jaar ingeschreven maar kwamen in 2021 nog niet in actie. Daarnaast spelen ook het jeugd-inloopteam van Ria Brunninkhuis en het heren recreantenteam geen wedstrijden.

Het vlaggenschip van de vereniging, dames 1 onder leiding van haar nieuwe coach Marco Oudshoorn, heeft jammer genoeg de trainingsarbeid niet om kunnen zetten in wedstrijdresultaten. We kijken uit naar het nieuwe seizoen.

Op de achtergrond blijft de vereniging van bijna 100 leden actief en houden we scherp in de gaten welke mogelijkheden er wel zijn om de sportieve draad weer op te pakken.

Tonego'65 website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant