Skip to main content

V.V. Haaksbergen, niet ik niet jij maar wij….

Dat is waar de oudste voetbalclub van Haaksbergen voor staat! Prachtig gelegen op het park Groot Scholtenhagen bestaat v.v. Haaksbergen dit jaar precies 120 jaar. Een vereniging alwaar het “samen gevoel” nog sterk aanwezig is en waar voor iedereen een plek is. In het jubileumjaar werd dit nogmaals bevestigd bij de 400 leden tellende vereniging, alwaar op de jaarlijkse Mooscross en nieuwjaarsreceptie beide keren ruim 250 mensen aanwezig waren. De jeugdafdeling van v.v. Haaksbergen is de laatste jaren stabiel gebleven. Met ervaren enthousiaste trainers probeert v.v. Haaksbergen deze lijn door te trekken de komende jaren waarbij aan alle jeugdspelers dezelfde faciliteiten worden geboden en geen onderscheid wordt gemaakt. Voor veel mensen is v.v. Haaksbergen meer dan voetbal alleen. Het clubhuis aan de Scholtenhagenweg is op donderdagavond, zaterdag en zondag de plek waar de groen-witte familie elkaar ontmoet en samen naar wedstrijden van de verschillende teams kijkt.

Damesvoetbal keert terug bij jubilerend v.v. Haaksbergen

Tot voor enkele jaren had v.v. Haaksbergen altijd een damesteam in de gelederen, echter was de animo de laatste jaren net te gering om met een team deel te nemen aan de competitie. Het was dus een grote wens van v.v. Haaksbergen om ooit weer met een damesteam actief te zijn. In het jubileumjaar 2023 werd deze droom werkelijkheid. Inmiddels hebben zich zo’n 20 meiden – dames aangemeld, die wekelijks twee keer getraind worden door Shay Lammers en Joffrey Leferink.

Vrijwilligers: vaak onzichtbaar maar toch onmisbaar

v.v. Haaksbergen was in de vorige eeuw één van de eerste gebruikers van het schitterende sport – en recreatiepark Groot Scholtenhagen. Het complex, de kleedkamers, de kantine en de trots van v.v. Haaksbergen, het mooiste hoofdveld van alle Twentse voetbalverenigingen. Week in week uit zorgen toegewijde vrijwilligers ervoor dat alles er schoon en netjes uitziet. Binnen de vereniging kreeg de groep mensen die zich dag in dag uit met de verzorging van het complex belasten de naam “Ochtenploeg”.

 

Kaboutervoetbal als basis

In 2007 begon v.v. Haaksbergen met Kaboutervoetbal. Een deel van de die toenmalige Kabouters speelt sinds dit jaar seizoen in het 1ste elftal. Iets waar de club bijzonder trots op is. In de huidige JO19-1 en JO17-1 spelen naar verwachting ook meerdere spelers die uit de eigen jeugd de stap naar het 1ste team gaan maken de komende jaren. Aankomend seizoen 2024-2025 is Nick van der Luyt hoofdtrainer van het eerste team. v.v. Haaksbergen hoopt de komende weken enkele ervaren krachten die v.v. Haaksbergen een warm hart toedragen aan het eerste team toe te voegen.

v.v. Haaksbergen

– Kaboutervoetbal                – Jeugdvoetbal     – Seniorenvoetbal (zaterdag en zondag)

– Trimvoetbal                        – G voetbal            – 35+ voetbal

Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant