Skip to main content

Wandelkring DIO

is opgericht in 1945 met als doelstelling ‘het bevorderen van de wandelsport in de ruimste zin van het woord’. Mensen aan het bewegen krijgen door te wandelen is en blijft onze voornaamste opdracht. Dit hopen we wekelijks te bereiken door het aanbieden van de DoorDeWeekseWandelingen waarbij men de keuze heeft om 5 km, 7,5 km of 10 km te wandelen. We wisselen de startplaatsen af tussen onze eigen clubhuis het Gängelhuuske, de accommodatie van de atletiekverenging AVH en bij de schaapskooi. We sluiten telkens af met het gezamenlijk koffiedrinken waarbij het er gezellig aan toe gaat. Daarnaast organiseren wij de avondvierdaagse om ook de jeugd in beweging te krijgen en kennis te laten maken met het wandelen waarbij ook veel ouders de wandelschoenen aantrekken. Verder organiseren we ook door het jaar heen een aantal wandeltochten waarbij men kan kiezen tussen afstanden van 5 km tot 40 km. Daarnaast zijn onze leden al jaren betrokken als vrijwilliger bij de Kennedymars Haaksbergen waar men zelfs een 80 km kan wandelen. Ook kan men hier kiezen of men ’s nachts of overdag een marathon of een halve marathon wil lopen. Ook een 10 km is avonds mogelijk of overdag.

Wandelen een uitdagende sport voor jong en oud, dus ook voor jou! Maar waarom zal je het doen? Het geeft ontspanning, je conditie wordt beter en je bent lekker buiten bezig maar is dat dan alles? Natuurlijk niet het is ook goed voor je lichaam en je gezondheid, gewicht en leidt tot minder stress. Dagelijks minstens een half uur wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Ook verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Het risico op hartproblemen daalt al met 50 procent als mensen één uur per week actief zijn.

Twijfel je nu nog om te gaan wandelen? Waarom!

Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant