Skip to main content

VV Buurse is een voetbalvereniging in het bruisende Buurse.

4 seniorenteams strijden iedere zondag voor de felbegeerde punten. 2 damesteams spelen 1x per maand op de vrijdag, waarbij in ieder geval de 3de helft altijd gewonnen wordt. De jeugd speelt samen met HSC ’21, waarbij we vanuit Buurse zeer blij zijn met de samenwerking. De JO9-3 is nog wel een team volledig bestaand uit Buurser jongens en meisjes. Sinds oktober is er ook weer een JO7-1 team begonnen, die in de onderlinge kleine kernen competitie speelt.

Het jaar 2023 stond in het teken van het 75-jarig jubileum en de vervanging van het kunstgrasveld.  In april 2023 werd het jubileumfeest gevierd. Op de dag zelf was er een gezamenlijke training van alle senioren, gevolgd door een feestje in de kantine. Het officiële feest volgde in een feesttent, waarbij samen met collega-verenigingen, leden, oud-leden en Buursenaren een nieuw feestje gevierd werd. In mei 2023 volgden voor Buurse doen een ongekend aantal kampioenschappen. Zowel Buurse 2, Dames 1 als de JO8-3 konden een rit op de platte wagen maken.

Op 8 oktober volgde de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld. De eer was toebedeeld aan onze vrijdagochtendploeg (die ervoor zorgt dat de accommodatie er iedere weekend weer mooi bij ligt). Nadat het lint was doorgeknipt, kon de jeugd een onderling wedstrijdje voetballen. Vervolgens speelde Buurse 1 de competitiewedstrijd tegen ’t Centrum. Ondanks de nederlaag, wast het daarna feest in de kantine met onder meer een zanger. Het was daarbij nog lang onrustig in de kantine.

We zijn ook trots op onze accommodatie. Met het nieuwe kunstgrasveld kunnen we weer jaren door, waarbij collega-vereniging Ottenstein ook veelvuldig gebruik maakt van onze accommodatie. Trots zijn we ook op onze sponsoren, die er mede voor zorgen dat er nog wekelijks in Buurse gevoetbald wordt. Het volledige veld is omringd door borden, alle vlaggenpalen zijn voorzien van banieren en we hebben de ballenvangers nodig om alle sponsorborden op te kunnen hangen. Voor een klein dorp als Buurse is dit ongekend. De kantine heeft vorig jaar ook mooie opknapbeurt gehad, waarbij we van bezoekende verenigingen complimenten krijgen over de uitstraling.

Een aantal jaren geleden zijn we ook begonnen met een club van 50. Leden en niet-leden kunnen hiervan lid worden, waarbij een bijdrage van €50 per jaar betaald wordt. De helft van dit bedrag wordt ieder jaar gebruikt voor een feestje. De andere helft komt ten goede van de VV Buurse, waarbij de club van 50 bepaald waar het bedrag aan besteed wordt. Ook hierbij is het mooi om te zien dat steeds meer Buursenaren zich aansluiten bij de club van 50.

Het jaar 2024 is ook op een goede manier begonnen. Op 4 januari begon het nieuwe jaar met een smokkeltocht voor basisschooljeugd, waarbij 28 smokkelaartjes in het donker een aantal producten ongeschonden op het eindpunt moesten zien te krijgen. Daarbij moesten ze ook voorkomen om gesnapt te worden. Op 7 januari was al de 2de activiteit van 2024. De senioren en de oudere jeugd uit Buurse speelden een onderling nieuwsjaarstoernooi, waarbij circa 55 leden de kou trotseerden. Aansluitend was de nieuwjaarsreceptie in de kantine, waarbij er samen met de volleybal geproost werd op het nieuwe jaar. Komend jaar staan ook een kamp voor de jongste jeugd, het internationale jeugdtoernooi en het broddn-toernooi gepland. Er staat in het voorjaar ook een spannende activiteit gepland, maar behalve de activiteitencommissie wordt het voor alle leden een verrassing wat de activiteit wordt.

En de eerste prijs van 2024 is ook al weer binnen! De JO7-1 behaalde tijdens het zaalvoetbaltoernooi op 20 januari in Hengevelde de 1ste plaats #trotsoponzetoppertjes

Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant