Skip to main content

Wie is IJSCH?

Goed verscholen op het Scholtenhagenpark ligt onze prachtige 400-meter baan. In de zomer wordt de baan volop gebruikt om op te skeeleren. In de winter, na een paar nachtjes vorst, kan er heerlijk op geschaatst worden. En dan, na afloop, natuurlijk heerlijk genieten van warme koek-en-zopie!

Eerste marathon!

Als vereniging doen we elk jaar mee met de strijd om de Eerste marathon op natuurijs. We zijn er trots op dat we deze strijd al 7 keer hebben gewonnen! De Nederlandse marathontop strijkt neer in Haaksbergen om op ons natuurijs uit te maken wie Nederlands kampioen wordt. Daar kunnen we als IJsch en natuurlijk heel Haaksbergen trots op zijn.

Schaatsen voor de jeugd

Jong geleerd is oud gedaan! Een gezegde waar veel waarheid in zit en dit geldt zeker ook voor schaatsen. Bij IJsch besteden we veel aandacht aan de jeugd. Het begint met de kleinsten, de kinderen leren, letterlijk met vallen en opstaan, spelenderwijs de kneepjes van het schaatsen. Aan de hand van verschillende spelvormen wordt aandacht besteed aan de houding, het afzetten, en worden de eerste ‘pootjes over’ gezet.
Door de florerende samenwerking met de schaatsverenigingen van Borne en Wierden kunnen we de schaatsers goed indelen in niveaugroepen en leren de kinderen van – en mèt elkaar – en groeien ze samen door naar een hoger niveau!

Schaatsen voor volwassenen. 

Ook voor de ‘niet zo jeugdige’ schaatsers is er volop aanbod bij IJsch. Er zijn meerdere volwassen-groepen die hun les krijgen op de ijsbaan. Naast het feit, dat het gezellig is om een groep te schaatsen is er zeker ook aandacht voor het ‘beter worden’. Mooie bochtjes lopen, bijschaven aan de houding, en het optimale resultaat halen uit de afzet zijn hierbij aandachtspunten. In de zomermaanden verschuift de focus voor velen naar het fietsen.

Skeelerclinics

In 6 weken de beginselen van het skeeleren leren? Komend voorjaar starten de skeelerclinics weer, voor jeugd (vanaf 6 jaar) tot en met volwassenen! De clinics worden gegeven verdeeld over mei, juni en september. Stuur vast een mailtje naar skeelerclinics@ijsch.nlvoor meer informatie en aanmelding!

Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant