Skip to main content

AVH: Plezier belangrijker dan Prestatie

Atletiek = Teamsport
Herken je het van de afgelopen maanden? Je wil best hardlopen maar de motivatie om je ’s avonds naar buiten te slepen is ver te zoeken. Vooral in de donkere wintermaanden die we net achter de rug hebben. Hardlopers die bij ons komen begrijpen dat. Alle trainingen zijn bij ons in groepen (aangepaste groepsgrootte in Coronatijd). Natuurlijk voor de gezelligheid maar vooral ook door begeleiding van gecertificeerde trainers die letten op je techniek (bijv. video-analyse) zodat je meer plezier in het lopen krijgt en blessures kan voorkomen. Ook schrijven groepen zich gezamenlijk in voor wedstrijden en maken daar een passend schema voor. Denk aan de Haaksbergse Engelse Mijlenloop, de RopaRun (Stichting Haaksbergen Runners) maar ook bijv. de marathon van Florence. Op dit soort trajecten zullen wij ons meer gaan richten de komende jaren.

Sprint – Spring – Werp met Ruby !
Bij de jeugd zien wij atletiek ook als een teamsport, vooral in trainingen maar ook bij de competitiewedstrijden. Iedereen kan meedoen en draagt bij aan een teamprestatie. Daarnaast doen we ook mee met individuele wedstrijden op regionaal en nationaal niveau. Als je denkt dat je alleen gaat hardlopen dan heb je het mis! Verspringen, balwerpen, hordelopen.. er zijn meer dan 10 onderdelen! Per training doe je min. 2 verschillende onderdelen. Naast de gezellige trainingen zijn er veel verenigingsactiviteiten zoals een spooktocht, filmavond, en kamp!

Ontwikkelingen
Elke maandag is er bootcamptraining voor onze leden. Met ons survivaltoestel, eigen bosparcours (650 meter), gewichten en traktorbanden kan je helemaal los. Eind april wordt, het initiatief van onze leden, de bootcamproute op Park Scholtenhagen geopend! De mindervalide sporters komen elke woensdag om te racen op hun Racerunner. We willen vanuit AVH meer gaan bieden voor de gestopte hardlopers en de ouderen in Haaksbergen. Bijvoorbeeld via sportief wandelen en jeu de boules. Hierin zoeken we ook de samenwerking op binnen Haaksbergen.

De contributie ligt gemiddeld tussen de 10 en 18 euro (p.m.) inclusief koffie en thee na de training. Dus meld je direct aan voor 3 gratis proeftrainingen of leg je wens voor via info@av-haaksbergen.nl. Samenwerken? Mail dan ook. Tot snel op het Sportpark Scholtenhagen!

AVH website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant