Skip to main content

Badmintonnen kan in Haaksbergen al 55 jaar

De sport badminton kan in Haaksbergen al 55 jaar beoefend worden bij badmintonvereniging ’t Pluumke. We hebben zelfs nog één lid die al deze sportieve en gezellige jaren heeft meegemaakt bij onze vereniging. In de loop der jaren is er binnen de vereniging veel veranderd. Van een vereniging met een ledenstop in de jaren 80, zijn we nu een kleinere club met rond de 40 leden. Onze leden variëren in leeftijd tussen de 16 en 75 jaar.

Badminton is de snelste racketsport ter wereld, met een shuttle die harder kan gaan dan 300 km/h. Badminton kent een enkelspel, dubbel- en gemengd dubbelspel en is daarmee zowel een individuele sport als een teamsport. Onze vereniging biedt badminton zowel op recreatief als op competitief niveau aan. Dit laatste door in teamverband deel te nemen aan de regionale competities. Ook deze competities zijn op verschillende niveaus.

Donderdagavond is onze wedstrijd- en trainingsavond. De vereniging speelt en traint in Sporthal de Els. Leden hebben de keuze om deel te nemen aan de trainingen. De trainingen beginnen om 20.00 uur en worden door een ervaren trainer geleid. Hij heeft oog voor niveauverschillen, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen aan de sport.

Na de training, rond 21.30 uur, is er mogelijkheid om met alle aanwezigen een wedstrijdje te spelen. Deze mixvorm, waar alle leden graag aan meedoen, zorgt voor een nog gezellige sfeer aan het eind van de avond.

De gezelligheid in de zaal kan na de training worden voortgezet in de kantine van de sporthal. Daar kan onder het genot van een hapje en een drankje lekker met elkaar worden gekletst.

Ieder jaar wordt er door enkele verantwoordelijke leden een ‘ledenuitje’ georganiseerd. Als club vinden we het belangrijk om ook aandacht te hebben voor deze gezellige activiteiten.

Nieuwe leden zijn altijd welkom!

Voel je vrij om contact op te nemen, of donderdagavond langs te komen. Iedereen kan kosteloos 3x gratis meespelen. Rackets en shuttles zijn in de zaal aanwezig.

 

Badmintonvereniging ’t Pluumke

Speelavond: Donderdagavond 20.00 uur, sporthal de Els

www.facebook.com/badmintonverenigingtpluumke

Voor meer informatie mail: 2098ccp@badminton.nl

t' Pluumke website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant