Skip to main content

Turnen Al Fresco

Eindelijk was het dan zover. Zaterdag 27 februari kon V&K de wei in. Door corona en de lockdown van de sporthallen was het binnensporten al maanden niet meer mogelijk. Aanvankelijke pogingen om met de toestellen buiten te turnen op het grasveld bij de Els liepen helaas stuk op wet- en regelgeving. De koude, natte herfst en wintermaanden hielpen daarna ook niet echt mee. Voor ons als turnvereniging was dat uiteraard bijzonder frustrerend. Er waren geen trainingen mogelijk die enigszins het karakter van de turnsport zouden hebben. Ook de vooruitzichten om snel weer binnen te kunnen sporten waren niet rooskleurig. Daarom waren we als bestuur verheugd dat de eerste zonnige dagen zich aandienden om toch een mogelijkheid te creëren om weer trainingen te geven die een turn karakter hebben.

Onder de bezielende leiding van onze springsport trainer Hans en met medewerking van alle andere trainers en trainsters is er een aangepast buitenprogramma opgesteld. Helaas kunnen zoals gezegd niet alle toestellen gebruikt worden bij het buiten turnen omdat deze eigendom zijn van de gemeente. Enkele jaren geleden echter heeft de vereniging een eigen 10 meter lange airtrack aangeschaft die wij wel naar eigen inzicht en wens mee naar buiten kunnen nemen. Nu was het een kwestie van een geschikte locatie vinden.

Dankzij de medewerking van VV Haaksbergen hebben wij een geschikte locatie gevonden. Wij mogen op de zaterdagen gebruik maken van één van hun trainingsvelden.  Een perfecte locatie, hoe mooier dan buiten te turnen op Scholtenhagen, het grote buitensport complex van de gemeente Haaksbergen! Lekker op het gras in de frisse lucht. De materialen mogen wij zelfs opslaan bij VV Haaksbergen wat de logistiek vereenvoudigd.

Alles is uiteraard corona-proof opgezet. Voor aanvang van de lessen wordt alles opgebouwd door de leiding. De kinderen komen op eigen gelegenheid of volgens het “kiss and ride’ principe.  Uiteraard hanteren wij de gebruikelijk Corona regels. Als je je ziek voelt en symptomen hebt kom je uiteraard niet. We werken met drie leeftijdscategorieën die na elkaar training hebben. Tussen de trainingen is er een kwartier pauze zodat de groepen niet te veel met elkaar in contact komen. Tijdens deze pauzes worden ook het materiaal en de airtrack gedesinfecteerd. Uiteraard houden de trainers 1.5 meter afstand, wat helaas wel enigszins beperkingen oplevert in hetgeen je kan trainen.

Het is iedere weekend weer spannend of het door kan gaan. Op donderdag neemt het bestuur op basis van het weerbericht een besluit waarna de aanmeldingsformulieren online de deur uit gaan. Inschrijven en betalen gaan vervolgens geheel online. Kortom, het heeft nogal wat voeten in de aarde maar het is zeker de moeite waard. Turnen al fresco!

Gymnastiekvereniging website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant