Skip to main content

Hoevese Auto- en Motorclub  (H.A.M.C.) in St. Isidorushoeve.

De geschiedenis van de club ontstond in 1965 toen de volksfeestcommissie het initiatief nam om een motorevenement te organiseren. De organisatie ging op zoek naar een geschikt circuit en kwamen terecht bij “Erve Weijenborg”. De eerste cross werd een groot succes met 2500 belangstellenden, dit gaf de doorslag tot de oprichting van de H.A.M.C. in 1966. Nog in datzelfde jaar werd de eerste officiële motocross georganiseerd op een nieuw circuit, “het Kötterbos”. Er volgden vele succesvolle wedstrijden mede door de bekende lokale rijders: Jan ten Thije, Herman Hilderink, Herman Weijenborg en Bernhard Doesschate.

Tegenwoordig zijn er vele evenementen op het circuit, waar in de loop van de jaren veel is bijgebouwd o.a. een mooie kantine. Naast de trainingen op zaterdag worden er clubcrossen, kampioenswedstrijden, uitwisselingscrossen, brommercross en een veteranencross georganiseerd.

Op Koningsdag is er op het circuit een jaarlijkse jeugdtraining/opstapdag, een gezellige dag met vertier voor kinderen en volwassenen. Er is dan de mogelijkheid om op een motor of in de bak van een zijspancombinatie een rondje mee te rijden.

In het najaar zijn ook leuke evenementen op het circuit van de H.A.M.C., in september is Keep Them Rolling een weekend te gast met militaire WW-2 voertuigen. Het zware materieel is te bezichtigen en gaat ook rijden op het circuit. Dit zorgt voor spectaculaire toestanden voor het publiek en is ieder jaar een groot succes.

In oktober zijn dit jaar de finale crosswedstrijden voor het Open Nederlandse Kampioenschap van de KNMV. In twee dagen kunnen dan de rijders hun laatste punten vergaren en worden in St. Isidorushoeve de kampioenen gehuldigd.

Het seizoen wordt afgesloten in november met het altijd spectaculaire 4×4 Treffen.  Iedereen met een 4×4 voertuig kan dan op het circuit zijn kunsten vertonen.

De H.A.M.C. en vrijwilligers hopen u op een van de evenementen te verwelkomen aan de Binnenveldweg 45 St. Isidorushoeve  (Haaksbergen).

H.A.M.C website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant