Skip to main content

BMX voor elke leeftijd!

FCV DVO (Door Vrienden Opgericht) Haaksbergen viert dit jaar haar 40 jarig bestaan. Fietscross van 40 jaar geleden is geworden tot een serieus Olympische sport. Deze vereniging is door vrienden en de ouders van de kinderen opgericht in 1981. Van die kinderen zijn er zelfs nu nog leden die nog BMX-en.

Van het crossen in het bos of bultjes bouwen op een braakliggend terrein thuis is fietscrossen geworden wat BMX nu is. De rijders(sters) hebben zich nu al 3 olympische spelen mogen laten zien. Zelfs 1 lid “Jelle van Gorkom” van DVO Haaksbergen heeft een zilveren mediale mogen halen op de Olympische spelen van Rio in 2016.

BMX is een sport  voor alle leeftijden wereldwijd is de oudste BMX-er (Amerikaan) 73 jaar.  BMX komt oorspronkelijk ook uit Amerika. Het mooie aan BMX is je kunt het overal over de hele wereld doen. In de Bossen, pumptrack (div. in Nerdeland ook in Haaksbergen), op een paar bultjes in een weiland of op een baan het is niet gek genoeg. De moeilijkheid graad bepaal je zelf. Bij DVO kun je vanaf 4 jaar beginnen met BMX-en en zolang je het leuk vind of als je het professioneel wilt doen kun je bij ons terecht.

DVO heeft een rijke geschiedenis aan kampioenen Europees, Wereld en Nederlandse. Alle leden zijn gelijk bij ons, of je nou een meisje bent een jongen een oudere die voor de fun wilt fietsen of professioneel, maar ook mensen en kinderen die volgens andere anders zijn, die zijn welkom bij ons op de club en begeleiden we ze naar fun in hun geliefde sport BMX.

Hebben we je interesse gewekt!
Mocht je interesse hebben, of als je denkt dat is wat voor mijn kind meld je aan via de website voor proeflessen. Deze lessen kun je 5 x volgen zonder materiaal te hoeven kopen want dat hebben wij bij de club. Je word begeleid door een goede trainer en kun je kijken of je het leuk vind.

Kijk dan snel op onze website www.dvohaaksbergen.nl of meld je aan voor proeflessen: dvohaaksbergen@gmail.com

DVO website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant