Skip to main content

Langebaan schaatsen, voor ieder wat wils!

Langebaan schaatsen voor de jeugd

Jong geleerd is oud gedaan! Een gezegde waar veel waarheid in zit en dit geldt zeker ook voor schaatsen. Bij IJSCH besteden we veel aandacht aan de jeugd. Met gediplomeerde trainers geven we op elk niveau les. Het begint met de kleinsten op de kleine schaatsbaan. Hier leren de kinderen, letterlijk met vallen en opstaan, spelenderwijs de kneepjes van het schaatsen. Aan de hand van verschillende spelvormen wordt aandacht besteed aan de houding, het afzetten en worden de eerste ‘pootjes over’ gezet.

Zelfs voor de kleinste schaatsers worden er al wedstrijdjes georganiseerd gedurende het winterseizoen. Het rijden van een PR (persoonlijk record) is elke wedstrijd weer het grote doel. 

Als de kinderen de basis onder de knie hebben volgt de overstap naar de buitenbaan. Hier komt steeds meer de focus te liggen op de techniek. Door de florerende samenwerking met de schaatsverenigingen van Borne en Wierden hebben we tegelijkertijd een grote groep schaatsers en trainers op het ijs staan en kunnen de kinderen goed op niveau ingedeeld worden. Hierdoor is er altijd een groepje waar je aansluiting bij vindt, op deze manier leren de kinderen van- en mèt elkaar en groeien ze samen door naar een hoger niveau. 

In de zomermaanden maken we met de jeugd de overstap naar het skeeleren. Dat doen we natuurlijk op onze eigen fantastische ijs- en skeelerbaan in Haaksbergen. Naast het skeeleren kan de jeugd ook meedoen met fietstrainingen, startend op de veilige skeelerbaan en later ook de weg op. 

Op deze manier bieden we voor de jeugd het hele jaar door een leuk en gevarieerd programma!

(En dan hebben we het nog niet eens gehad over het zomerkamp, skeeleren naar de Haarmühle, het winterkamp, etc…)

Langebaan schaatsen voor volwassenen. 

Ook voor de ‘niet zo jeugdige’ schaatsers is er volop aanbod bij IJSCH. Naast de marathongroep, zijn er ook meerdere volwassen-groepen die hun les krijgen op de ijsbaan. Naast het feit, dat het gezellig is om een groep te schaatsen is er zeker ook aandacht voor het ‘beter worden’. Mooie bochtjes lopen, bijschaven aan de houding, het optimale resultaat halen uit de afzet zijn hierbij aandachtspunten. In de zomermaanden verschuift de focus ook naar het fietsen. Er worden wekelijks trainingsrondjes gereden, om de conditie op peil te houden en zo nodig verder uit te breiden. 

 

Skeelerlessen?
Binnenkort beginnen we weer met de inschrijving voor de skeelerclinics. 6 Skeelerlessen in de maanden mei en juni, aangeboden voor alle geïnteresseerde jeugd en volwassenen. Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur een mailtje naar skeelerclinics@ijsch.nl 

Voor overige informatie bezoek onze website www.ijsch.nl

IJsch website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant