Skip to main content

IJs- en Skeelerclub Haaksbergen (IJSCH)

De vereniging IJSCH komt voort uit de twee plaatselijke Haaksbergse schaatsverenigingen YVH en HSV’92. Beide verenigingen zijn op 7 april van 2004 gefuseerd tot deze nieuwe vereniging.
Het verenigingslogo symboliseert een schaatser of skeeleraar met op de achtergrond de schaats- skeelerbaan welke eigendom is geworden van de vereniging IJSCH.
Naast recreatief schaatsen houden leden van de vereniging zich ook bezig met langebaan wedstrijdschaatsen, marathonschaatsen en skeeleren. Daarnaast wordt in groepsverband aan conditietraining en wielertraining gedaan. Ook maakt het shorttracken tegenwoordig deel uit van het trainingsprogramma.
In zijn algemeenheid stelt de vereniging zich de promotie van de schaats- en skeelersport in Haaksbergen en omliggende regio tot doel.

De IJs- en Skeelerclub Haaksbergen is een gezellige maar ook ambitieuze vereniging met een eigen schaats-skeeler-accommodatie en clubgebouw aan de Scholtenhagenweg 40C in Haaksbergen.

Ons wintermotto: Als het kan gaan we over één nacht IJS(CH)
Na een korte periode van vorst schaatsen we op de met onze eigen Zamboni ijsdweilmachine geprepareerde 400-meter-baan.
In de zomer kun je trainingen volgen in skeeleren, fietsen en lopen/conditietraining (droogtraining). Er zijn ook proeflessen mogelijk om het eens te proberen en de sfeer te proeven binnen onze vereniging.

Als vereniging dingen we elke winter mee in de strijd om de eerste marathon op natuurijs. We hebben deze wedstrijd al 7 keer gewonnen, en een fantastisch evenement in Haaksbergen kunnen organiseren met de landelijke dames en heren marathonschaats toppers aan de start.

Elk voorjaar organiseren we skeelerclinics om de grondbeginselen van het skeeleren, wat overigens ook een goede basis is voor het schaatsen, onder de knie te krijgen. Hierover wordt op onze website, onze IJSCH Facebookpagina en in de plaatselijke media bericht.

Zin om een keer mee te komen trainen. Ga naar onze website www.ijsch.nl en meld je aan voor een proeftraining. Voor vragen is het ook mogelijk om contact op te nemen met ons secretariaat via mailadres secretaris@ijsch.nl

Tot ziens op het IJSCH.

IJSCH website
Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant