Skip to main content

BC Racket

Al vanaf het tijdperk met het houten racket tot aan het hedendaagse geavanceerde racket gemaakt van koolstofvezels zijn er velen die deze leuke sportieve sport hebben ontdekt en nog steeds beoefenen. Badminton is een binnensport maar ook een sport om in de zomer lekker buiten te spelen.

Badminton is best een intensieve sport. Een sport waarbij de meeste spieren in je lichaam worden gebruikt, ook die waarvan je niet wist dat je ze had. Bij inspanningen met badminton ga je al gauw zweten, voel je je spieren en dan geeft het een voldaan gevoel als je lekker gespeeld hebt. Dan verandert het idee van ouderwetse sport naar al snel “jeetje daar wordt je best moe van”.

Badminton bestaat uit meer dan heen en weer slaan van een shuttle, het is een sport waar inzicht, techniek, tactiek, snelheid, uithoudingsvermogen en mentaliteit zomaar een paar kernwoorden waar deze sport om draait.

Badminton kan gespeeld worden op elk niveau. Bij BC Racket kan gespeeld worden van beginneling tot ervaren recreant.

BC Racket bestaat uit beginnende badmintonspelers tot ervaren ex-competitiespeler

BC Racket traint iedere dinsdagvond van 21:00 uur tot 23:00 uur in Sporthal De Els.

Wij zijn een kleine groep fanatieke spelers van verschillende niveaus. Er wordt in principe dubbelspel gespeeld, 2 of 3 sets per wedstrijd. Daarna wordt er onderling gewisseld van speelveld.

Tevens zijn we een sociale vereniging die 1 x per jaar een gezellige activiteit organiseert.

Heb je belangstelling of wil je een keer komen spelen?

Komt gerust een avond meespelen. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk maar wel makkelijk, wij zorgen dan dat er een racket aanwezig is. Aanmelden kan per mail bcrackethaaksbergen@gmail.com.

Badminton BC Racket
BC Racket bestaat inmiddels 42 jaar. In 1979 is in Buurse door enkele sportbeoefenaars een sportvereniging opgericht. Het resultaat was 2 sporten in 1 vereniging: badminton  en volleybal.

De sporten hadden een recreatief karakter in de gymzaal van De Trefkoel. De vereniging kreeg de naam BAVO. In augustus 1983 is BC Racket officieel ontstaan. In het begin van dat jaar werd er gesproken om de 2 sporten te scheiden. Dat is uiteindelijk gebeurd. Op 8 augustus 1983 is de scheiding officieel door de notaris bekrachtigd. BC Racket verhuisde naar Haaksbergen. In deze plaats konden de badmintonners gebruik maken van Sprothal De Bouwmeester. Nu is de speelavond al jaren op dinsdagavond in Sporthal De Els. BC Racket is nog altijd een recreatieve vereniging (speelplezier staat voorop). Iedereen is nog altijd welkom.

Omdat de vereniging 40 jaar bestond in 2019 hebben we een reünie georganiseerd voor onze leden en partners. Ook oud-leden waren van harte welkom. Dit was een drukbezochte dag waarbij veel oud-leden ook aanwezig waren en veel herinneringen/anekdotes zijn opgehaald.

Bij BC Racket hebben we 2 x per jaar een onderling toernooi; na de zomervakantie het bruine benen toernooi en na de jaarwisseling ons Nieuwjaarstoernooi. Verder proberen we met andere badmintonverenigingen een uitwisseling te doen.  Maar wil je gewoon een keer komen spelen?

Laat het ons weten via bcrackethaaksbergen@gmail.com , dan zorgen wij voor een racket.

Covid-19
Helaas zijn we door het Coronavirus niet in staat om te badmintonnen, maar we hopen zo spoedig mogelijk dit sportieve spel weer te kunnen spelen.

Er zijn geen grote kosten verbonden aan het aanschaffen van materialen. De contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 60 per half jaar en €120 per jaar.

Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant