Skip to main content

Antoon Peppelman, Wethouder Sport

Column

Beste lezer,

Voor u ligt De sportkrant Haaksbergen. Een mooie uitgave waarin de veelkleurigheid van het Haaksbergse sportlandschap goed naar voren komt. Natuurlijk is het belangrijk om ons met elkaar aan de coronamaatregelen te houden. Want alleen samen krijgen we corona onder controle. We zitten bovendien midden in een landelijke vaccinatiecampagne. Ook die moet ervoor zorgen dat de pandemie wordt ingedamd en er minder mensen ziek worden. Maar we kunnen echt méér doen om ons zelf weerbaar te maken. Door, waar dat kan, te zorgen dat onze gezondheid zo goed mogelijk is.

Gezond en uitgebalanceerd eten is daarbij belangrijk. Het is mooi om te zien dat veel mensen, juist in deze periode, weer meer tijd hebben en ook nemen om uitgebreid te koken. Meer dan ooit zie ik weer mensen kiezen voor een eigen moestuintje. Ondanks alle nare kanten van deze periode is dát vanzelfsprekend een heel mooie ontwikkeling. Wie wil er nou niet verse sla, komkommer en tomaten uit eigen tuin? Ik kan het u in elk geval van harte aanbevelen.

Uiteraard blijven de meeste mensen zoveel mogelijk thuis. We moeten thuis werken waar dat kan, we vergaderen via Teams of Zoom en kunnen maar beperkt bij elkaar op bezoek. Sportscholen zitten dicht en ook sportverenigingen hebben te maken met flinke beperkingen. Het risico van al dat thuis zitten is dat we veel te weinig beweging krijgen. Want juist in deze tijd kan ons lichaam wel wat beweging gebruiken!

De gemeente vindt de gezondheid van haar inwoners belangrijk. Daar hoort dus ook voldoende bewegen bij. We willen sport en bewegen voor iedereen toegankelijk laten zijn. Ons lokaal Sport- en Beweegakkoord brengt de partijen bijeen die daarin samen optrekken en ook onze eigen buurtsportcoaches doen daar vanuit de Noaberpoort een hoop aan. Zo proberen we te zorgen dat zoveel mogelijk inwoners kunnen sporten.

U kunt natuurlijk ook zelf de stoute wandelschoenen aantrekken. Haaksbergen biedt namelijk geweldige mogelijkheden om te wandelen, hardlopen of fietsen. Wat is er nou mooier dan in het lentezonnetje lekker te bewegen en te genieten van een van de vele natuurgebieden die onze gemeente rijk is? Het is goed om fit te blijven en je ontmoet andere mensen tijdens het sporten. Sport brengt mensen in beweging én bij elkaar. Op anderhalve meter afstand uiteraard…
Ik wens u veel sport- en leesplezier.

Close Menu

De Sportkrant Haaksbergen is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Haaksbegen is onderdeel van De Sportkrant